zondag 8 oktober 2023

Willem Oltmans • 8 oktober 1971

Willem Oltmans (1925-2004) was een Nederlandse journalist. Zijn dagboeken (76 delen) zullen in hun geheel online worden gezet bij de dbnl. De papieren versie wordt uitgegeven onder de titel Memoires.

Brussel - 8 oktober 1971
Het dagblad Trouw meldde dat Luns [toen net secretaris-generaal van de NAVO geworden] na een maand op het navo-hoofdkwartier te hebben gezeten de pers in Brussel reeds duidelijk had doen voelen, dat hij veel humor bezat en een schrille tegenstelling vormde met zijn vormelijke voorganger, de Italiaanse diplomaat Brossio. ‘Aan Luns moeten de journalisten nog wennen, omdat later pas blijkt, dat alles wat hij heeft gezegd niet zo belangrijk is,’ aldus het Amerikaanse persbureau United Press International.
Op een vraag van een journalist of het wel verstandig was onderhandelingen met het Warschau-pact te openen, antwoordde Luns: ‘U praat over de navo-landen alsof zij een groepje maagden zijn, die zich aanbieden om aangerand te worden. En u weet dat als u tegenwoordig nog een maagd wilt vinden, u moet zoeken onder de meisjes, die nog geen 14 jaar zijn.’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten