zondag 29 december 2013

Jan Wolkers -- 29 december 1970

Dinsdag 29 december 1970
Tweemaal één betnesol.
Drie uur Jan Vermeulen De Slak.
Franse kaas Kef.
Er ligt een aardig laagje sneeuw. Rul en donzig. Je hoort het al aan de straatgeluiden als je nog in bed ligt.
Wandelen met Sung in het bos. Strooi het macrobiotische voedsel dat ik een jaar geleden van Jan kreeg mooi uit voor de roodborsten en koolmezen. Bij een wak staat iedere dag een reiger tot zijn veren in het donkere water. De sneeuw ligt op de dunste takjes soms twee centimeter dik.
Bij Maria doen we in één ruk de laatste twee hoofdstukken van de vertaling van Turks Fruit. We kijken ook even de vertaling van Kilburn van 'Dominee met strooien hoed' in. Vergelijken die met de vertaling van Symonds. Kilburn is veel moderner, minder plechtig.
Jan Vermeulen belt af voor de bespreking over Werkkleding. Maar de kaas hebben we al. Spreken met Maria af dat we het bij haar opeten. Na het eten met Jeroen het parkje in. Sung voor ons uit. De lucht is lichtgroenig. Ik denk, maar daar kan de maan toch nooit zijn. Hij is trouwens ver van vol. Maar dan denk ik er ineens aan dat het de stadionlichten zijn. Ajax speelt er tegen een Duitse club.


Jan Wolkers (1925-2007) was een Nederlandse schrijver en kunstenaar. Zijn dagboek van 1970 is te lezen bij Google Books.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten