donderdag 21 september 2023

Helena Colijn-Groenenberg • 22 september 1942

Helena Colijn-Groenenberg (1867-1947) was de vrouw van de Nederlandse politicus Hendrik Colijn. In de oorlogsjaren, tijdens een gedwongen verblijf in Thüringen in Duitsland, hield ze een dagboek bij dat is verschenen als Dagboek van mevrouw Colijn.

22 September 1942
De geboortedag van Adorée. Zij is nu reeds 13 jaar. Liesbeth werd 4 Augustus 13 jaar, meen ik13). Ach, wat zouden wij gaarne al onze kleindochters willen omhelzen. Helen en Nan waren al volwassen meisjes toen wij hen voor 't laatst zagen, maar Alette, Adorée, Moyra, Helen en Liesbeth zullen wel veel veranderd zijn sinds wij hen zagen. Geve God dat wij jullie allen eens weer mogen zien. Mijn gedachten zijn heel veel bij jullie, elk apart wordt herdacht. Waar zijn de zonen? Waar onze schoondochters en kinderen? Wij hopen zoo innig dat jullie in deze moeilijkheden je troost en sterkte zult mogen vinden bij onzen Zaligmaker, onzen Heiland, die voor ons geleden heeft. Daarbij vergeleken is ons lijden niets!
„Ga tot uw Heiland, toeft langer niet,
Ga tot Hem, Die redding u biedt.
Hoort naar Zijn roepstem, komt!"
Zalig de mensch die 't gegeven is op dien Al-machtigen God te mogen steunen en zijn vertrouwen op te stellen voor de eeuwigheid. Er wordt door ons veel voor jullie gebeden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten