maandag 30 juni 2014

Alexandra Radius -- 2 juli 1981

Alexandra Radius (1942) is een Nederlandse ballerina. Begin juli 1981 hield ze voor NRC Handelsblad een 'Hollands dagboek' bij.

Donderdag
9.15 opgestaan. Viel vannacht moeilijk in slaap. Werd gewekt door telefoon: Bum Verbiesen. Een man die schrijft voor een of ander roddelblaadje. Vraagt om een kaartje. Bij mijn negatieve antwoord, weet hij meteen te melden, dat in de Volkskrant staat dat ik te oud zou zijn voor Aurora in Sleeping Beauty. Mooi begin van mijn premièredag! Wat zijn sommige mensen toch aardig. Zulke journalisten kunnen zelfs geen kranten lézen!
11.00 u. Les van Sonia Marchiolli, een heerlijke les. 12.15 u. Nog wat correcties en vervelende nieuwe veranderingen gekregen. 15.00 u. Gerust en wonderwel echt geslapen. 16.30 u. Licht gegeten, heeft me niet gesmaakt. 17.45 u. Ga naar theater, word thuis te nerveus. Vraag Han om alsjeblieft achter te komen na de eerste akte. Doe dezelfde voorbereidingen als gisteren, alleen is mijn warming-up veel langer. Dan begint de voorstelling en ik krijg er echt zin in. 23.45 u. De voorstelling een TRIOMF! Dansers, orkest, technisch personeel, kostuum-afdeling, alles liep perfect. Was echt een droomavond. Mijn Rozenadagio ging nog beter dan op de generale. En alle pas-de-deux met Henny liepen heerlijk. We zijn allemaal gelukkig. Champagne op het toneel. 24.00 u. Aurora is nu écht jarig! De hele groep zingt Happy Birthday. Iedereen uitgelaten. Veel vrienden komen me in de kleedkamer opzoeken. Heerlijk zo veel als er gekomen zijn. Snel alles af en uit. Nog een party bij Rudi thuis. Mijn kleedkamer is één bloemenzee en ik ben overladen met cadeaus. 2.00 u. Naar huis om nog even met ons beiden, plus twee vrienden. Joop en Wim, die blijven logeren, op verhaal te komen. 3.30 u. Naar bed. Heel tevreden, doodmoe. 4.00 u. Han zegt: 'Nu je mond houden en slapen.' Het was een geweldige dag. Toch weer al deze spanningen waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten