vrijdag 30 augustus 2013

Bert Bakker -- 30 augustus 2000

Woensdag 30 augustus

Wakker met het nieuws dat Lars (6) gisteren succesvol was op zwemles. Hij mag naar het diepe. De vakantie is echt voorbij. Stephanie (14) en Michelle (12) gaan weer naar school - 2 Havo en de brugklas. Lars leert schrijven, en Juliëtte (8) kent alle provincies en hoofdsteden. Politiek is zo relatief.

Commissie om half tien. We brainstormen over de persconferentie. Dan overleg met voorlichters Jos Jochems en Rob Franssen - het aantal aanvragen voor interviews en voorgesprekken groeit.

Elf uur: overleg met de drie fractievoorlichters, vooral de internetplannen. (Te) Langzaam maar zeker worden we interactief. Vandaag is mijn webdomein www.bertbakker.net geregistreerd. Het nl-domein is al bezet door de uitgever. We bespreken ideetjes voor de site. Lunch in Nieuwspoort met het Algemeen Dagblad - bijpraten na de vakantie. 's Middags gesprekje met Gijsbert van Es en Egbert Kalse van NRC Handelsblad. Onderwerp: de miljardenmeevallers, en de wanverhouding tussen de stijgende welvaart en de armoede in de publieke sector. Die begint bizar te worden. De Zalmnorm zit ons echt dwars: als de werknemers bij Philips meer gaan verdienen, gaat dat automatisch ten koste van onderwijs en gezondheidszorg. Beetje PvdA sarren ook - Melkert en de zijnen praten wel over betere arbeidsvoorwaarden, maar wachten op 2002 en 2003. Ik zal ze voorhouden dat we kansen laten liggen, als we nu het ijzer niet smeden. De sociaal-democraten haten het als wij ze links passeren.

Jan Hoedeman van de Volkskrant belt. Volgens hem heeft de VVD "het weer eens niet kunnen laten" en een voorbehoud gemaakt bij het rapport. Hij gaat dat morgen in de krant schrijven. Het kan een truc zijn (mijn reactie peilen), maar ik kan het risico niet lopen dat die discussie ontstaat, terwijl het niet waar is. Ik raad Jan dus af om het op te schrijven.


D66'er Bert Bakker (1958) haalde in 2000 alle journaals en alle kranten als voorzitter van de Tweede- Kamercommissie die onderzoek deed naar de Nederlandse deelname aan vredesmissies. Op verzoek van NRC Handelsblad hield hij in die periode een 'Hollands Dagboek' bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten