maandag 8 januari 2018

Jeroen Krabbé -- 9 januari 1984

Jeroen Krabbé (1944) is een Nederlandse acteur en schilder. In 1984 hield hij vanwege zijn rol in een tv-serie over Willem de Zwijger een week lang een 'Hollands Dagboek' bij voor NRC Handelsblad. In die week was hij ook alweer aan het repeteren voor de theaterproductie 'Anne Frank'.

Maandag
Lichtelijk verlept type met klein gebrek aan rechterschouder zoekt rustig werk, liefst thuis, is mijn eerste gedachte vandaag. De auto voor dag en dauw naar de garage gebracht. Vandaag begin ik om 10 uur met 'mijn kinderen' Jip (Anne), Wilka (Margot) en Frank (Peter). Werken met ze is fantastisch, maar de moeilijkheid is om in stand te laten wat ze zelf hebben, en het ze toch zó bewust te maken dat 't met dezelfde onbevangenheid steeds maar weer opnieuw gespeeld kan worden.
Tegen 11 uur lopen we het tweede bedrijf door. De moed zinkt me in de schoenen. Zou dit ooit nog goed komen? Na de lunch (± 3 min.) schiet het vuur er weer in, en doen Nellie (mevr. Van Daan) en Adriënne (mevr. Frank) plotseling wonderbaarlijk mooie dingen. Iedereen wordt erdoor meegenomen. Vincent Mentzel neemt zijn foto voor dit dagboek op het moment dat ik van de rep. naar de taxi loop die me komt halen om in Bussum Cinevisie te gaan opnemen. Ik ben daarin ditmaal de hoofdpersoon. Een hele eer, omdat ik dit programma van Cees van Ede als beste van alle filmprogramma's beschouw. Tot mijn verbazing hoor ik dat 't volgend seizoen verdwijnt... Zouden ze gek zijn geworden bij de NOS? Je ziet maar weer hoe noodzakelijk zo'n evt. 3de Net kan zijn! Een leuk gesprek van meer dan een uur, waaruit Cees 20 min. moet halen... Eigen schuld, dikke bult. 's Avonds komt Eelka (prod. secretaresse Anne Frank) met reisschema voor Avoriaz (gaat dus door!) en allemaal zaken betreffende de produktie. Ze is haar gewicht in goud waard. Ik ga maar 's in bad, en daarna in bed wat tekst leren. Zoals meestal val ik onmiddellijk in slaap. Gelukkig word ik door mijn topvriendin Winnie wakker gebeld. Het gesprek verloopt zo geanimeerd dat ik na afloop klaarwakker ben. Zoals meestal in dat soort gevallen krijg ik gelijk honger. Ik doe een ongeremde aanval op de ijskast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten