dinsdag 28 november 2017

Dorothee Sölle -- 29 november 1985

Dorothee Sölle (1929-2003) was een Duitse politiek georiënteerde theologe, die vele boeken schreef. Tijdens een verblijf van twee maanden in New York in 1985 hield ze aan dagboek bij dat (door Ineke van der Worp) in het Nederlands is vertaald als Newyorks dagboek.

29-11
Werkdag en wandelen op Broadway, waar ik een kokosbotercrème voor de huid vind, die me aan mijn kleinzoon Miguelito doet denken die nu al drie maanden is, en die bovendien mijn ruwe voeten wat verzacht. In het café had ik vandaag bijna een kakkerlak doorgeslikt — dat is ook New York City, mijn lievelingsstadje! En dat twee dagen nadat de 'exterminator', de ongediertebestrijder, in huis was!
In de namiddag vind ik op de radio, op de geweldige jazz-zender, het Jelly-Roll-Morton-festival-Het is zijn honderdste geboortedag, en ik raak er zo in, dat ik het de hele nacht aan laat, opsta en dans, naar zijn dwaze verhalen luister en — terwijl ik een artikel over 'postmarxisme' schrijf — steeds weer tussendoor dans, tot vier uur 's nachts, me nog steeds niet los kan maken van de muziek en in de woonkamer op de bank slaap en luister, high, zonder te drinken ... met iemand slaap, zonder met iemand te slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten