donderdag 6 juni 2013

Albert Polman -- 7 juni 2012

Donderdag 7 juni
De dag begint met het werkbezoek van het CDA-Kamerlid Maarten Haverkamp aan ons instituut. Vier jonge onderzoekers houden presentaties over zonnecellen, kankeronderzoek, trillende watermoleculen en biomaterialen. In een levendige brainstormsessie bespreken we hoe we politici en beleidsmakers nog duidelijker kunnen maken dat onderzoek essentieel is voor toepassingen op de lange termijn. Het beleid richt zich erg op de korte termijn en investeert amper in de toekomst.
Daarna in Utrecht bestuursvergadering van Nanonext, het nanotechnologieconsortium van ruim honderd bedrijven en onderzoeksinstellingen. Onze programmacoördinatoren houden overtuigende presentaties hoe we onderzoeksresultaten sneller kunnen vertalen naar toepassingen. Na afloop eten aan het Domplein en tijd voor een krant.
’s Avonds generale repetitie van Vocaal Ensemble Coqu voor het concert van zaterdag. Ik ontdek dat ik nog wat noten moet studeren voor het zover is.


Albert Polman (1961) is directeur van het FOM Instituut AMOLF in Amsterdam, een onderzoekslaboratorium dat onder meer chiptechnologie bestudeert. Vorig jaar juni kreeg hij de ENI Renewable Energy Prize uitgereikt, een internationale prijs op het gebied van wetenschappelijk onderzoek naar duurzame energie. Ter gelegenheid daarvan hield hij een 'Hollands Dagboek'bij voor NRC Handelsblad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten