donderdag 5 juli 2012

Alexandra Radius -- 6 juli 1981

Maandag
11.30 u. Uitgeslapen. Vandaag vrij. Maar wel een camerarepetitie want Beauty wordt door de NOS gefilmd. Telegram doorgebeld voor het Nederlands Dans Theater die vanavond opening-night hebben in de Metropolitan Opera House in New York. Dit zijn altijd de meest spectaculaire evenementen in een dans-leven: opening-night in New York. New York is voor mijn, of liever onze carrière, heel speciaal geweest. 1968: Nederlands Dans Theater, de eerste maal dat een Nederlands gezelschap in New York optreedt. 1968 - 1970: American Ballet Theatre voor ons, met o.a. Giselle, een mijlpaal in mijn dansleven; en met Han Hans van Manens 'Twilight' gedanst in de Met. Jaren later 'Season' met Margot Fonteyn en Noerejev, hoewel Fonteyn mij nooit heeft laten optreden. Moest een jaar wachten vóór ik, met veel succes, de Corsaire pas-de-deux met Noerejev kon doen in New York. En verder twee achtereenvolgende seizoenen met ons eigen Nationale Ballet, dat zich toen voor het eerst in New York presenteerde.
Vanmiddag massage van Fred van Beek. 18.30 u. Warming-up.' 19.30 u. Camera-repetitie. Hans Hulscher heeft een hele klus, zo'n groot werk gedurende twee voorstellingen opnemen. 22.00 u. klaar, eten en naar bed. Toch weer 1.00 u!

Alexandra Radius (1942) is een Nederlandse ballerina. Begin juli 1981 hield ze voor NRC Handelsblad een 'Hollands dagboek' bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten