dinsdag 10 maart 2015

Robert Long -- 10 maart 1980

Robert Long (1943-2006) was een Nederlandse zanger en cabaretier. In 1980 hield hij op verzoek van NRC Handelsblad een 'Hollands Dagboek' bij.

Maandag
Negen uur op. K. moest even naar de dokter en ik had nog een aantal klusjes in en aan het huis te doen. Eerst even de naaimachine ter hand genomen voor enige herstelwerkzaamheden (ben reuze handig op dat ding; een P.M.C., ooit, ik denk tien jaar geleden, eens gekocht op Albert Heijnzegels).
Daarna was in de machine gestopt, nog wat post beantwoord, gewassen en aangekleed, want om half twee moest ik bij de notaris zijn omdat men kennelijk verder moet kijken dan zijn leven lang is. Men dient te allen tijde te voorkomen dat de nabestaanden zich krijsend op vaasjes, brieven of gouden platen (geschatte waarde 75 gulden per stuk) zullen storten, en daarom meldde men de notaris dat J. dit, L. dat en K. de rest krijgt.
K. moest om 12 uur met de bus naar school en stond om half drie weer voor mijn neus omdat hij vrij was. Twee uur voor Jan Joker in de bus, geen excuses van enige leraar; gewoon weer terug naar huis. Bestaat die vakbond voor scholieren al? Samen nog even een boodschapje gedaan, een hapje in de stad gegeten en ik daarna met L. naar Tilburg. Een lekker idee dat zelfs op maandag de tent volzit. Of zou dat door de staking komen? Nee, 't was vorige week al uitverkocht.
Lekkere voorstelling. Bijna elke keer realiseer ik me weer wat een fantastische groep we hebben; twee fijne jongens voor de techniek en een puik combo. Na de show een klein hapje gegeten en ons hotel opgezocht. Om twee uur naar bed met de HP. Morgen Roermond. Zou ie in de zaal zitten?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten