woensdag 11 maart 2015

Philip Mechanicus -- 12 maart 1974

Philip Mechanicus (1936-2005) was een Nederlandse fotograaf en publicist. In 1974 hield hij voor NRC Handelsblad een 'Hollands Dagboek' bij.

Dinsdag
De foto's weer opgehaald bij Balans. Even valt er niets te melden. Met een paar broodjes in de hand rij ik naar Kees Hin. Met zijn auto verder naar Bolsward voor alweer een opname van een koor. We rijden door de nieuwe IJsselmeerpolders. Het is een klein beetje mistig, waardoor land over gaat in water en de vele fazanten langs de rand van de weg juist nog mooier uitkomen. Kees weet zoals altijd precies wat hij wil en aan het eind van de dag zou blijken dat alles ook zo gegaan is.
In Bolsward korrigeren we met z'n allen (inclusief de koster) de kerk. Prachtig zijn de koorbanken uit de vijftiende eeuw. De koster vertelt over de Beeldenstorm. Dat blijkt niet zo'n storm geweest te zijn. Nee, zeer verfijnd zijn van alle beelden, tot zelfs de allerkleinste de neus afgesneden. De dirigent is zeer vurig bezig en velerlei soort Friezinnen zingen. Het is allemaal weer erg mooi. Tussen de bedrijven door pik ik een slokje avondmaalswijn. Het blijkt de bekende zoete Spaanse kruidenierswijn te zijn. Iedereen is een beetje moe. Een lange tocht volgt nog over de Afsluitdijk. Dichte mist, geen fazanten, morgen is het woensdag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten