zaterdag 14 maart 2015

Ernest Claes -- 14 maart 1968

• Ernest Claes (1885-1968) was een Belgische schrijver. Gedeelten uit zijn dagboeken werden gepubliceerd in Uit de dagboeken van Ernest Claes en Uit de dagboeken van Ernest Claes: het afscheid. De overdenking van 14 maart is het allerlaatste wat hij in zijn dagboek schreef. Hij overleed een halfjaar later, op 2 september.

25.2.68 : Vandaag is Stétje 84. Geen mens zou het van haar denken. Altijd even opgeruimd en actief. Geve God, dat ze nog lang moge leven. Gisterenavond kwam Eric ons bezoeken, juist toen dokter Wautelet wegging. Hij ziet er flink uit, onze goede jongen, en Renée en Paula zijn goed en gezond.

14.3.68 : Ik schrijf niets meer in mijn dagboek. Er gebeurt ook niets. ïk zit de ganse dag in mijn zetel bij het raam, schrijf een paar brieven en lees romannetjes, even gauw vergeten als gelezen. Dr. Wautelet komt nog altijd twee maal in de week om me iets in de aderen te spuiten, maar mijn toestand betert er niet op, ondanks alle pillen die ik slikken moet. , Schrijven gaat niet meer en dat maakt mijn leven zo leeg. Ik zie niets meer voor me.

Dr. Ernest Claes overleed te Brussel op 2.9.1968. Stefanie, zijn vrouw, overleed op 9.10.1974.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten