woensdag 10 oktober 2012

Marjan Berk -- 11 oktober 1983

Dinsdag
Nagedacht. Nagedacht over nieuwe boek De Feminist. Bovendien nagedacht over de lezing, die vanavond in Veendam (VEENDAM!) gehouden moet worden in Literair Café. Vooral nagedacht hoe ik daar moet komen. En hoe kom ik weer terug! Want morgen begint de televisieopname van de musical. Dus slapen in hotel uitgesloten.
vGoeie inval. Zoon met rijbewijs voor aardig bedragje omgekocht om ouwe kreupele, gebochelde, ziekige en zielige moeder met mitella en Camp-nekcorset te vervoeren. Zoon trapte erin, wegens nijpend geldgebrek. Om vijf uur vertrokken, door Dopy-Jopie-medicijnen in beste stemming, vooral valium is nog steeds een hele goeie, zolang je maar niet hoeft te rijden! Lekkere band¬jes gedraaid van laatste plaat van zingende slagwerker Phil Collins. Luid meegebruld.
Halverwege de Veluwe ontdekt, dat pa thuis het sleuteltje van de benzinedop heeft zodat het nu al dubieus is of we heen en terug halen op één tank benzine. Slappe lach gekregen bij gedachte, dat ik sleuteltje van mijn auto, die wegens gebreken thuis voor de deur staat, in mijn tas heb zodat pa zich na opruiend telefoontje met autoped en kannetje benzine in het holst van de nacht op de Veluwe zal opstellen om ons bij te vullen! Ontvangst in Veendam schattig! Lekker gegeten in restaurant bij schouwburg Veenlust, lezing geanimeerd, mensen vroegen na afloop de leukste dingen. Zenuwachtig terugreis aanvaard, en verdomd, hortend en stotend op laatste druppel benzine voor de deur aangekomen.


Marjan Berk (1932) is een Nederlandse actrice en schrijfster. In 1983 hield ze voor NRC Handelsblad een 'Hollands Dagboek' bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten