woensdag 15 juli 2015

Rogi Wieg -- 16 juli 1997

Rogi Wieg (1962-2015) was een Nederlandse schrijver. Zijn dagboek over het jaar 1997 is gepubliceerd als Liefde is een zwaar beroep.

Woensdag, 16 juli
Modeontwerper Gianni Versace is vermoord door een seriemoordenaar die de homowereld van Miami Beach angst aanjaagt. Hitlers oude secretaresse, Gerda Christian, is overleden. Ze heeft nooit over het verleden willen praten: 'Wat ik daarover te zeggen heb, zou toch maar verkeerd worden uitgelegd,' heeft ze ooit verklaard.
Politiek dagboek: de ETA heeft de 29-jarige Miguel Angel Blanco doodgeschoten na hem twee dagen te hebben gegijzeld. Spanje is in rep en roer. De dollar staat hoog. Ik heb mijn vader geadviseerd zijn dollars te verkopen.
Patrick Kluivert heeft in twee jaar tijd iemand doodgereden, een meisje verkracht en deelgenomen aan een vechtpartij waarbij agenten zijn bedreigd. Kluivert trapt een aardig balletje, daar zal iedereen het over eens zijn. Maar wordt het geen tijd voor een hersenonderzoek bij Patrick? En daarna een kleine operatie. Goede voetballers zijn er toch nog genoeg.
G. vertrekt zaterdag met de kinderen naar Hongarije. Vandaag is een redelijke dag: er staat een koele wind en ik heb een gedicht gemaakt. Op CNN wordt gepraat over een vermoord meisje. En daarna zegt Larry King dat Marlon Brando graag een jood was geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten