zondag 16 november 2014

Youp van 't Hek -- 16 november 1983

Youp van 't Hek (1954) is een Nederlandse cabaretier. In 1983 hield hij op verzoek van NRC Handelsblad een 'Hollands Dagboek' bij.

Woensdag
Van elf tot drie gerepeteerd. Voor het eerst in het decor en in mijn pak. Kors van Bennekom schoot een fotoreportage voor de vitrine van het theater.
Verder met Hans de liedjes nog eens extra doorgenomen. Hij heeft voor het toneelstuk voor twee liedjes hele mooie muziek gemaakt. Teksten kan ik altijd goed onthouden, maar melodieën zijn voor mij een ramp.
's Middags op vuilniszakken gezeten voor de foto bij dit dagboek. Langs mijn kamer in Amsterdam. Veel telefoon in verband met de 'echtscheidingselpee' en de platenmaatschappij meldt de eerste zeer optimistische aantallen en alle uitbundige reacties. Ik word er bijna verlegen van.
Het verhaal van John le Noble in het Algemeen Dagblad (een krant die ik niet dagelijks koop) gelezen en ik vind dat hij het gesprek meer dan goed heeft weergegeven. De voorstelling in Hillegom is uitgesteld naar februari in verband met Nederland-Spanje. (Zo gaat dat!!)
Met veel plezier naar de voetbalwedstrijd gekeken en nu is het nacht. Morgen Delfzijl. Vrijdag Apeldoorn en zaterdag Hilversum. Als u dit op zondag leest dan sta ik in een klein zaaltje te repeteren voor een speciale voorstelling op maandag a.s. Verder zal ik komende week elke avond ergens anders staan, maar laat niemand zich zorgen maken dat ik te hard werk. Ik wil dan ook besluiten met de woorden van mijn neef Benjamin. Hij zei kortgeleden tegen mij: 'Ik weet best waarom jij elke avond moppen vertelt... Dan hoefje niet naar kantoor.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten