maandag 8 juli 2013

Alexandra Radius -- 9 juli 1981

Woensdag
9.15 u. Opgestaan. Heerlijk: na vanavond een paar avonden vrij! Om 11.00 u. les. 0.15 u. Mogen niet mopperen: denk dat de NOS een mooie dansfilm heeft. Ben blij dat dit erop zit. Heb nog één Beauty op 13 juli. Maar... morgen begint de laatste repetitieperiode van dit seizoen: het repertoire voor de tournee Hongkong, Jakarta vanaf 17 juli. Moeten pas-de-deux die Rudi voor ons jubileum heeft gemaakt, 'Voorbijgegaan', nodig repeteren. Is zwaar en we hebben weinig tijd. We dansen samen op deze tournee onze favoriete balletten: Apollon Musagète, Adagio Hammerklavier, Voorbijgegaan, Vier letzte Lieder. Dit alleen ter geruststelling van de velen die ons vroegen of Han iets anders gaat doen, omdat ik Beauty niet met hem dans. We hopen nog heel veel moois samen te doen, maar dansen doe je niet alleen, dat doe je samen met je hele gezelschap. En daarom is deze periode, achteraf gezien, een belangrijke en bijzondere geweest voor het hele dans-bedrijf en voor de danstraditie in Nederland. Dat zowel de première van Beauty als die van het NDT in New York, in het NOS-journaal werd aangekondigd, bewijst wel dat we de goede kant opgaan!
Toen NRC Handelsblad me vroeg voor dit Dagboek, dacht ik dat ik het nooit zou redden; achteraf gezien vond ik het vreselijk leuk om zoiets te doen.


Alexandra Radius (1942) is een Nederlandse ballerina. Begin juli 1981 hield ze voor NRC Handelsblad een 'Hollands dagboek' bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten