woensdag 26 september 2012

Ank van der Moer -- 27 september 1980

Zaterdag
In Frank Govers' show zag ik die lijn onophoudelijk terug. Het was een schitterende show, veel zwart, maar ook rood en paars, zeer veel gepailletteerd, wijde rokken met plissé. Marian Goekoop, de vrouw van de burgemeester van Leiden, opende de show met een paar woorden. Zelf gekleed in een beeldige zwarte jurk, natuurlijk ook van Frank. Een dochter - zeventien jaar - van de bekende chirurg Honnebier, liep mee in de show als een volleerde mannequin en het jongste meisje van drie sloot ook in een beeldigjurkje, aanheteinde de bruidsstoet. Roze champagne, veel bekende gezichten, o.a. Marjol Flore, Elsa Leoni, Hetty Blok, Bruni Heincke. Na afloop waren er plannen om nog uit te gaan, maar ik was van dat interview zo hondsmoe, dat ik naar huis én naar bed ben gegaan.
Diduine heeft rokje bij Edgar Vos voor me opgehaald dat verkort moest worden. Ik heb twee pakjes bij hem gekocht. En een hoed. Het grijsgroene is vooral beeldig. Dat trek ik morgen aan als ik naar mijn dochter Annemarie ga. Diduine kwam gezellig vroeg. Donya Feuer, de regisseuse van het Shakespeare-programma, was over uit Zweden om de voorstelling van Othello te zien. Ze bracht een mooie tas voor me mee. Ik heb haar het boekje van Annemarie gegeven (Een moeder van niks, heet het) en er een paar regeltjes in geschreven op de eerste bladzijde. Donya heeft met ons meegegeten en toen zijn Diduine en ik naar Arnhem gereden, alwaar voorstelling.


Ank van der Moer (1912-1983) was een Nederlandse actrice. In 1980 hield ze voor NRC Handelsblad een 'Hollands Dagboek' bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten