zondag 4 januari 2015

Theo Olof -- 5 januari 1974

Theo Olof (1924-2012) was een Nederlandse violist. Op verzok van NRC Handelsblad hield hij in 1974 een week lang een 'Hollands Dagboek' bij.

Zaterdag
Beetje uitgeslapen. Helene komt pas om 11 uur op les. VARA-matinee. 13.45 uur zitrepetitie. Orkest heeft er zelf om gevraagd. Vanwege moeilijke Orpheus van Strawinsky. Davis: Voor 't eerst in twintig jaar dat ik meemaak dat een orkest zelf om extra-repetitie vraagt!' Ik ook blij, want er zitten een paar netelige vioolsoli in. Na concert aangesproken door onbekende dame: 'U hebt toch als 9-jarige in Zwolle gespeeld? Met witte kniekousjes aan? En een suppoost bracht u op het verkeerde moment een doos bonbons op het podium. U keek toen zo ongelukkig. Moest er aan denken, omdat u straks ook zo ongelukkig naar dirigent zat te kijken...'
Met Noor naar Chaplin's 'Grote Dictator'. Nog steeds veel geniaals. Bij grote, naïef-idealistisch ouderwets aandoende slottoespraak werd het muisstil in volle bioscoopzaal. Zoiets stemt me hoopvol. 'We denken te veel en voelen te weinig.' Nog geen baby.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten