maandag 21 oktober 2013

Jan Wolkers -- 22 oktober 1972

Zaterdag 21 oktober 1972
's Avonds naar de Duivendrechtse kade, naar de Cinetone Studio's om rushes van Turks Fruit te bekijken. Luguber terrein, geschikt als decor voor misdaadfilm. Paul komt ons voor het gebouw halen. We zien Bosdriesz nog even maar die gaat weg. Dan begint Paul, die nogal zenuwachtig is, ons het een en ander te laten zien. We zijn meteen wild enthousiast. Zien eerst Rutger Hauer aan het strand met de meeuw. Dan Bijenkorfscène. Monique fenomenaal. We zitten van acht uur tot half twaalf te kijken en worden steeds enthousiaster. Vooral wat Rutger doet. Het is bewonderenswaardig wat Paul uit hem heeft gekregen.

Zondag 22 oktober 1972
Met de jongens naar jan Vermeulen in Slijk-Ewijk om het stuk tapa van de Fiji-eilanden te brengen dat ik hem op Texel heb beloofd. Mooie tocht langs de dijk. Hans van Straten en Joke komen er ook. De jongens klokken drie glazen port achter elkaar naar binnen waarvan Mare later bij ons thuis zal gaan kotsen. Even laait de oude Hans weer op als hij het heeft over het auto-ongeluk van Swiethal en zegt dat het hersenletsel dat hij daarbij opliep geen verschil maakte. Maar hij heeft toch iets uitgeblusts gekregen daar in Utrecht.


Jan Wolkers (1925-2007) was een Nederlandse schrijver en kunstenaar. Zijn dagboek van 1972 is verschenen bij de Bezige Bij.
Opnames Turks fruit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten