donderdag 6 juni 2024

Anneke Hilhorst • 7 juni 1979

Anneke Hilhorst (1948) is fotograaf. In 1979 kregen zij en haar echtgenoot Ed van der Elsken een kind.

Donderdag 7 juni
Ik slaap licht en droom veel: vannacht had ik twee hele grote dikke vette baby's. Ik had vergeten er een melk te geven. Ik haalde hem uit bed. Hij was groter dan ik maar kon gelukkig al een beetje lopen. Met me mee naar mijn bed. Daar stond een porseleinen zoutvaatje, waarin ik Spa-prik had gedaan. Ik probeerde het te vermengen met mijn eigen melk door het tegen mijn tepel te duwen. Opeens bedacht ik dat Spa-prik misschien niet goed was voor een baby en dronk het zelf op. De baby kreeg alleen mijn kleine borst. Dit speelde zich allemaal af in een soort raar hotel, waar nog andere vrouwen lagen met baby's van een dag oud.
Een paar dagen geleden had ik een nachtmerrie over een goede vriendin die net bevallen was en die alleen lag, met haar armen en benen vastgebonden, haar mond dichtgesnoerd en haar ogen geblinddoekt. Haar baby was weggehaald en haar vagina was één bloederige, kapotte troep. Ik rende vlug naar haar toe en bevrijdde haar. Ik werd huilend wakker. (De dag daarvoor had een meisje mij verteld dat zij ondeskundige begeleiding had gehad bij haar bevalling, ernstig was ingescheurd en vervolgens te nauw was dichtgenaaid.)

Zaterdag 9 juni
Het is nu half twee 's nachts. Ik kan niet slapen. Naar beneden gegaan om twee beschuiten te eten. Het is volle maan. Ik zie hem verschuiven achter de wilgen, omgeven door wit verlichte wolken. Een kraamverpleegster zei dat er veel kinderen worden geboren met volle maan. Mijn kind vindt het nog wel gezellig, lekker warm en comfortabel in mijn buik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten