dinsdag 17 november 2015

Paul Léautaud -- 18 november 1933

Paul Léautaud (1872-1956) was een Franse schrijver. Onderstaand fragment komt uit Particulier dagboek 1933.

Zaterdag 18 november 1933 -- Avond bij M.D. Geheel hersteld. Zij heeft zich overgegeven aan het genot. Vijf keer. Bovendien, een wonder: ik heb haar laten klaarkomen door haar te neuken. Ik zag op haar gezicht het genot dat zij ondervond om mij in zich te voelen. Wat mij betreft, hoewel ik meer dan een uur lang een volledige erectie had, en ondanks drie pogingen, lukte liet mij niet om klaar te komen.
Zij maakte een opmerking tegen mij die zij in het geheel niet ongunstig vindt: zij vindt dat ik in mijn gelaatsuitdrukking tijdens het vrijen op Marat lijk, als je zijn gezicht een beetje van onderaf bekijkt. Voor haar sprekend het gezicht van Marat, als hij vermoord in zijn badkuip ligt, met het hoofd achterover.
Iets anders: zij doet alsof zij mij van haver tot gort kent. Daar heb ik haar mee geplaagd. Mij kennen, na zes maanden. Ik zei haar dat ik niet zo ijdel was en nooit de pretentie zou hebben om te beweren dat ik mensen echt ken, ook al ga ik jaren met ze om.
Ik merkte ook het volgende op, dat zij pas een beetje interessant gezicht krijgt nadat zij drie of vier keer is klaargekomen. Maar geen mogelijkheid om haar aan het praten te krijgen. Zij lacht als ik haar verwijten maak over haar zwijgzaamheid. 'Uiteindelijk zou je enkel willen dat ik schunnigheden zeg. Ik vind dat je tijdens het genieten geen behoefte hebt aan praten.' Zij komt uit een school die de mijne niet is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten