woensdag 11 april 2012

Jan Cremer -- 12 april 1974

Vrijdag 12 april
Elke dag wordt het drukker aan zee. Vandaag door de bollenstreek naar Den Haag. Wat prachtig die kleurrijke tulpenvelden. Ik vind de tulp de mooiste bloem ter wereld. Vrouwelijk wulps en wellustig. Ik zou ze op willen vreten. Even in Amsterdam geweest. Soms kreeg ik het gevoel dat ik in Paramaribo liep. Vooral mijn Amerikaanse crewcut valt op bij mijn vrienden en relaties. Zeventien keer ben ik vandaag gevraagd of ik van de trap gevallen ben. Creativiteit schijnt bij de Hollandse kunstenaars voornamelijk in het haar te zitten.
Las in Engelse krant dat mijn Eskimo-film 'The long white trail' op 18 april in première gaat in het London Pavilion, één van de grootste theaters rond Piccadilly Circus. Werd tijd. Film al twee jaar geleden gemaakt. Bij Piet langs geweest. In mei heeft hij tentoonstelling van mijn recente litho's over het Hollandse landschap. Ik ben altijd blij om Piet te zien. Robuust en gespierd staat hij temidden van zijn litho-persen, als een baken van rust. Want soms twijfel ik: vrienden van vroeger zie ik 'flippen' en ik blijf maar doorgaan met mijn devies 'niet lullen maar poetsen' en word soms meelijwekkend aangekeken.


Jan Cremer (1940) is schrijver en beeldend kunstenaar. Van 9-15 april 1974 hield hij voor NRC Handelsblad een 'Hollands Dagboek' bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten