woensdag 12 januari 2022

Roald Dahl • 13 januari 1944

Roald Dahl (1916-1990) schreef zijn hele leven brieven aan zijn moeder. Een selectie is gepubliceerd als Liefs van Boy (vertaald door Auke Leistra). 

13 januari 1944
Washington

Lieve Mama,
Heb afgelopen zondag gedineerd met een geweldige en nogal tipsy mevrouw genaamd Evalyn Walsh McLean. Haar enige aanspraak op roem is gebaseerd op het feit dat ze de eigenares is van de Hope-diamant en die constant draagt, en dat ze nog steeds in leven is. Iedere vorige eigenaar is of snel de pijp uit gegaan of vermoord. Het is een waanzinnige diamant; helderblauwe kleur van een aquamarijn en ongeveer van deze vorm en grootte, ze loopt de hele tijd in haar enorme huis rond met dat gevaarte om haar nek en een vals hondje onder de arm. 'Een aaphondje', zegt ze. 'Daar zijn er maar zes van in de wereld', waarop Frank Waldrop, een van de gasten, nadat het hondje hem zojuist in de vinger had gebeten, zei: 'Dat zijn er dan zes te veel.' Het diner werd uiteraard gegeten van gouden borden, maar het smaakte er niet anders om en de butler die het voor me neerzette liet twee keer een scheet; althans ik denk dat hij het was, of het moet Mr John L. Lewis zijn geweest, die naast me zat.

Het is allemaal een beetje nep, maar aan de andere kant is het ook wel weer de moeite waard, want het is net een circusvoorstelling met gratis eten inbegrepen ...
Liefs
Roald

Geen opmerkingen:

Een reactie posten