zondag 15 maart 2020

Siet Zuyderland • 14 maart 1981

• Kunstenaar Siet Zuyderland (1942) tekende strandvondsten na, en hield daarvan een dagboek bij.

Woensdag 11 maart
Een opzet gemaakt van krat VII. Een krat van de Melkunie, nog geheel gaaf, die kan ik na de tekening af te hebben weer keurig inleveren bij de melkwinkel tegen statiegeld.
Het ding ziet er vreselijk uit, behalve saai ook nog knalgroen, maar ergens heeft het iets technisch. De ronde gaten in de bodem verbonden met strips lijken soms propellers, misschien als ik daar het accent op kan leggen dat het iets kan worden.

Donderdag 12 maart
De gehele dag doorgewerkt aan de opzet; maar weinig opgeschoten, van alles wat gedaan, dus eigenlijk niets.
's Avonds naar Amsterdam.

Zaterdag 14 maart
Op bijna alle tekeningen met schoenen erop ‘teervlekken’ aangebracht, misschien moet ik daar nog verder mee doorgaan, bijvoorbeeld met mijn ogen dicht vlekken en krassen aanbrengen.

Maandag 16 maart
‘krat VII’, de Melkuniekrat, uitgegumd. Ik probeer nu de tekening met okerpotlood op te bouwen en alleen de propellers met groen te accentueren.

Donderdag 19 maart
Sinds lange tijd weer eens op zoek geweest naar nieuwe voorwerpen; op het strand een ijzige wind en niets gevonden. Redelijk gewerkt aan krat VII.

Vrijdag 20 maart
Langs het strand gewandeld en een klein oud coca-cola kistje en een groene versleten poets-, verf- of schoonmaakrol meegenomen. De tekening van krat VII wordt zo technisch, dat ik me begin te vervelen.

Zaterdag 21 maart
Naar Antwerpen; elf strandtekeningen meegenomen om daar te laten inlijsten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten