maandag 5 april 2021

Nescio • 4 april 1953

Nescio (J.H.F. Grönloh, 1882-1961) was een Nederlandse schrijver. In zijn Natuurdagboek (1946-1955) deed hij verslag van onder meer zijn tochtjes en wandelingen. Een gedeelte werd gepubliceerd in Tirade.

2-10 April Groningen,

2 April Donderdag
Met den trein van 10 uur 30 van het CS. met Os. Donker, later wat lichter, maar geen toon. Even de zee bij Harderwijk, Hattem zonder reliëf, In Drenthe even de zon (goud) op twee plekken (tegelijk) van een kronkelend beekje. Bob aan den trein met gele mantel en fiets, stralend. Het meefietsen met de bus. Tusschen 5 en 6 het Quintuslaantje met het groote kind dwars op het trottoir bij haar fiets liggend en de kleine pootepienen. Eerst nog met Mariussi op de luchtbrug bij het Noorderstation 2 treinen(!) onderdoor en weg zien rijden (Roodeschool en Delfzijl).

Vrijdag3 April
Bobs verjaardag. Kennis gemaakt met dokter Pesman. Weer het Quintuslaantje en de groote pootepien geleund tegen haar fiets.
In Groningen forsytsiaweek (de vorige week in Amsterdam).

Zaterdag 4 April
Met de bus van half 12 naar Zuid Laren (alleen) over Onnen. Het Paterswolder meer en zijn bosschen in de vallei. Donker en regenachtig en weinig toon, behalve de zwarte boomen. Even een kopje koffie in Zuid Laren. Weer, helaas, over Onnen terug met beslagen ruiten. Een kleurloos Zuid Laarder meer. 1 uur thuis.
Noord Laren met het straatje van de kerk naar de molen.

Zondag 5 april s'ochtends.
le Paaschdag. Met Jan in de auto: Paterswolde, Eelde, Vries, Gasteren, Zeegse, Schipborg. Het zacht onduleerende land. Op den Kemelsberg, met de twee boerderijtjes beneden: een over den weg voor ons, tusschen weg en t'bochtige riviertje, en een in het valleitje achter ons. Koud, maar vrij zonnig. Een kopje koffie in ZuidLaren en voor éénen thuis.
Het riviertje en het bruggetje tusschen Vries en Gasteren.
's Avonds alles wit van den hagel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten