zondag 20 februari 2022

Gerard Reve • 20 februari 1973

Gerard Reve (1923-2006) was een Nederlandse schrijver. Onderstaande brief komt uit Ik had hem lief.

Weert, 20 Februari 1973
Lieve grote Beer Ernest, Aanbeden Dier,
Vanmorgen toonde de Jonge Postbode 1 meer dan alledaagse belangstelling voor mij, & vroeg mij of ik vanmiddag in de sauna kwam. Ik was geheel van slag, & werd door 1 vibrerende bronst overweldigd.
Ik belde Johan op, die zeide dat jij absoluut niet jaloers was 'Hij wil zeker van jou zijn, maar of jij eens af & toe iets met een jongen hebt, dat kan hem niets schelen, Ernest.' 'Maar hij is, geloof ik, erg jaloers.' 'Ernest? Die schat, die Lieverd? Welnee ... Wat een geweldig lief dier is het toch, hè? Oh ... Die ogen... ooh ... en zoals hij kijkt & praat, zijn gezicht... oooh ... en dat lichaam van hem, hoe hij Zich beweegt ... oooh ...' 'Dus je denkt niet dat Ernest jaloers wordt?' 'Welnee ... wel nee! ...' 'Weet je wat, Johan. ik ga het allemaal op een revistiese grondslag ondernemen: geil op mij of niet, hij moet Ernest zijn alleronderworpenste slaaf worden; ik zal zijn blonde postjongenskontje opensperren voor mijn Aanbeden Meester & Bruidegom Ernest...' 'Dat is altijd goed, Gerard ... oooh . ..'
Dier, tot morgen. Let op je geld, je bagage, je beursje, & op het verkeer als je oversteekt. Ren niet als het riskant is: dan maar 1 1/2 uur later.
(Ik zou wel met de automobiel naar het station Eindhoven kunnen komen, maar wat te doen bij panne van mij op de heenweg. We houden ons dus aan: Weert.)
Je zeer onderworpen, geile Jongensbeer
Gerard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten