zondag 14 oktober 2018

Frits Bolkestein -- 14 oktober 1999

Frits Bolkesetein is een Nederlandse politicus. Zijn dagboekfragmenten uit de periode 1999-2004 zijn gepubliceerd als Grensverkenningen. Dagboek van een Eurocommissaris.

Donderdag 14 en vrijdag 15 oktober
We zijn gisteravond om 20.15 uur in Rome aangekomen en wilden om 21.00 uur aanzitten aan een diner in dit schitterende hotel in Fiuggi, zo'n zestig km ten zuiden van Rome. Dat heeft tot een dodenrit geleid. Een auto van de Guarda de Finanzas, een militair korps van 60.000 man, met zwaailicht en sirene vóór ons, heeft alle verkeer opzij gedrukt en wij reden daar als gekken achteraan. Ik heb maar opzij gekeken. Gelukkig was Femke [Bolkesteins echtgenote] er niet bij - die had doodsangsten uitgestaan. Later hoorde ik van Dirk Witteveen (DG Belastingen in Den Haag) dat de douaneautoriteiten in China een klein leger vormen. Daar rijden de auto's even hard, maar dan midden op de weg. Zo zijn onze communistische manieren. Hoe dan ook, we zijn veilig aangekomen en aan het einde van het diner waren zelfs onze koffers er, die we zeer tegen onze zin in Fiumicino hadden moeten achterlaten.

We hebben hier twee dagen gepraat over schadelijke belastingconcurrentie. Heb wat sociale contacten gelegd met Oostenrijker, Italiaan, Fransman, Belg en natuurlijk de Britse voorzitter Dawn Primarolo, die dat goed deed. Verder met Barbara Hendricks, de Duitse staatssecretaris Belastingen, die uit Kleef komt en aardig Nederlands spreekt. Het hotel was schitterend. Begin van deze eeuw. Heb in het dorp twee aardige borden gekocht. Omgeving ook mooi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten