dinsdag 4 september 2018

Karen Geurtsen -- 4 september 2009

Karen Geurtsen (1983) is een Nederlands journaliste, die begin 2010 opzien baarde toen bekend werd dat ze undercover bij de PVV had gewerkt. Haar dagboek uit die periode is verschenen als Undercover bij de PVV.

VRIJDAG 4 SEPTEMBER
Helaas, De Roon heeft mijn allereerste Kamervragen afgekeurd. Aanleiding voor de vragen was het zinspelen op de invoering van Europese belastingen door José Manuel Barroso, voorzitter van de Europese Commissie.
Mijn vragen waren:
1. Bent u bekend met het document "Politieke richtsnoeren voor de volgende Commissie" van José Manuel Barroso?
2. In het document verwijst Barroso naar een systeem van "eigen middelen*, welke in de media wordt uitgelegd als 'jargon voor een Europese belasting. Hoe staat de regering tegenover de ambitie van de huidige Commissievoorzitter om een Europese belasting in te stellen?
3. Nederland betaalt al veel te lang, veel te veel aan de EU. Uiteindelijk heeft zij sinds 2007 een korting weten te bedingen van een miljard op dit financiële lek. Bent u het met ons eens dat Nederland als nettobetaler sinds 1991 al genoeg afdraagt aan de Europese Unie (EU) en dat Nederlandse burgers naast hun reguliere belastingen niet ook nog Europese belasting moeten gaan betalen?
4. Ondanks regels waaraan de begroting en uitgaven van de EU gebonden zijn, duiken er regelmatig verhalen op over fraude en slechte verantwoording van de besteding van Europese gelden. Bent u het met ons eens dat een eigen belastingsysteem van de EU niet wenselijk is omdat dan de controle op deze gelden helemaal ver te zoeken valt?
5. Vindt u met ons dat Nederland zoveel mogelijk zelfbeschikking moet houden over financiële zaken als belastingen, omdat Europese bemoeienissen inmiddels al ver genoeg reiken? En bent u in dat kader bereid zich nu al uit te spreken tegen de plannen van Commissievoorzitter Barroso?


Als ik wil weten wat er niet goed is aan deze vragen, antwoordt De Roon dat ze te inhoudelijk zijn. "We stellen natuurlijk niet alleen vragen om kritisch te zijn op het regeringsbeleid. Het is vooral voor het publiek: voor de media en de bühne."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten