dinsdag 25 september 2018

Adèle Bloemendaal -- 26 september 1982

Adèle Bloemendaal (1933-2017) was een Nederlandse actrice. Voor NRC Handelsblad hield ze in 1982 een 'Hollands Dagboek' bij.

Zondag
Tijdens het ontbijt constateert de jongeheer G. enige rimpelvorming bij mij, in de veronderstelling dat ik daar niet mee zit. Hij bezorgt mij een buts in mijn ego die er pas 's avonds na een perfecte voorstelling in Rotterdam weer wordt uitgedeukt. 's Middags heb ik het informatieve gesprek met de notoire notaris. Er gaat een wereld voor mij open. Ik zal op zijn minst een diplomatenkoffertje van krokodilleleer moeten aanschaffen. Na de voorstelling in het Arleccinotheater komt een verlegen meneer mij een bos rozen brengen. Wellicht zullen rijtuigen en juwelen volgen, denk ik. Ik heb honger.
De jongeheer G. en ik gaan eten in Den Haag in een etablissement in de Malistraat, Emiel. Tot mijn grote vreugde ontmoet ik daar zowel Kraaykamp senior als Kraaykamp junior. Ik loop eveneens een goed geconserveerde heer tegen het lijf die ik zo'n twintig jaar niet heb gezien. Ene Coos. Ik poog mijn aandacht te verdelen tussen de beide Kraaykampen, heer Coos, de jongeheer G. en mijn voedsel.
Kraaykamp junior is net in première gegaan. Kraaykamp senior is in voorbereiding. Heer Coos vertelt mij met verve zijn niet oninteressante levensloop. De jongeheer G. kamt met zijn vingers mijn nekhaar. 'Kan een mens aan liefde ten onder gaan,' vraag ik mij af. 'Ja, stellig,' meen ik en schuif zuchtend een Afghaanse windhond mijn prakje toe.
Ik logeer in Den Haag in een beeldig schaars ingericht pand, laat mij achterna zitten en vangen door de jongeheer G. en geniet een korte nachtrust. Morgen heb ik een bespreking met mijn accountant in verband met de BV. Ik voel mij nog steeds oncomfortabel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten