donderdag 25 januari 2018

Frits Bolkestein -- 26 januari 2001

• Politicus Frits Bolkestein (1933) was eurocommissaris van 1999-2004, en hield in die periode een dagboek bij dat is gepubliceerd als Grensverkenningen.

Donderdag 25 januari
Sir Andrew Turnbull, Perm Sec van de Exchequer, kwam langs maar leek niet goed te weten waarvoor. We hebben maar wat gekletst. Geluncht met Franz Fischler over de hervorming van het landbouwbeleid. Vóór de Franse presidentiële verkiezingen komt daar niets van. Vervolgens anderhalf uur met een zeurderige Legal Affairs & Internal Market Committee. 's Avonds ontvangst voor kabinet plus de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging in het Breydel. De eerste keer dat zoiets was georganiseerd. Ongelooflijk maar waar.

Vrijdag 26 januari
Geluncht in Nieuwspoort met Joshua Livestro, Andreas Kinneging, Paul Cliteur, Hans Kribbe, Michiel Visser en nog een paar academici over de eeuwige onderwerpen Verlichting - Romantiek - Nationalisme - 1968, enz. Ik mis veel kennis. Kissinger: 'Men verlaat de politiek met evenveel cultureel kapitaal als waarmee men binnenkwam. Het enige wat men leert, is hoe dingen te doen.' Zeer waar. Vervolgens de Hofstadlezing gehouden: volle kerk met zo'n 300 personen in hartje Den Haag. Goed verhaal, hoofdzakelijk geschreven door Derk-Jan.

Woensdag 31 januari
[...] Naar de Koning voor de nieuwjaarsreceptie. Stomvervelend. Om 17.00 uur interview met The Daily Telegraph (Ambrose Evans-Pritchard). Vervelende vent. Vrees het ergste. Om 18.00 uur Prodi's nieuwjaarsreceptie. Ook stomvervelend. Tot slot een rapport te behandelen in het EP (minisessie dus in Brussel).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten