vrijdag 8 maart 2019

Rogi Wieg -- 9 maart 1997

Rogi Wieg (1962-2015) was een Nederlandse schrijver. Zijn dagboek over het jaar 1997 is gepubliceerd als Liefde is een zwaar beroep.

Zondag, 9 maart
De ouders van G. leren kennen. Ze zijn per auto gearriveerd uit Boedapest.
Er is een wiskundige kromme waaraan alles in de natuur gehoorzaamt. Volgens de vader van G. Deze kromme is door een Belg ontdekt doordat hij de lengte van duizend soldaten heeft opgemeten. De kleinste soldaat was 120 cm, de langste was 2 meter en 80 cm. Ik denk echter dat je niet in dienst mag als je een dwerg bent, en reuzen hebben ze ook niet nodig als soldaat. Ook bloemen gehoorzamen aan deze kromme, zegt de vader van G. Helemaal links op de kromme bevindt zich een Belgische oude man die harmonica speelt, vertelde hij me in het Frans.
Vrijdag heb ik opgetreden in Steenwijk. Ik heb pianogespeeld en grappen verteld. Adriaan van Dis was er ook en vond mijn act fantastisch. Dat deed me goed. Van Dis schrijft tegenwoordig naast romans ook goede, zeer open gedichten. 'Het geheugen denkt niet aan de toekomst', dicht hij ergens. Na afloop kwam iemand naar me toe en vroeg: 'Bent u echt zo, of is het allemaal ingestudeerd?' G. was erbij. Ze antwoordde: 'Hij is nog veel meer zo dan u denkt.'
Ik ben erg moe door het boek dat van mij is verschenen, en voel me vogelvrij; iedereen kan weer over me schrijven. In de Zwolse Courant van vorige week zeg ik dat ik in werkelijkheid een bankovervaller ben. Wie weet. Het wereldnieuws gaat de laatste dagen aan me voorbij. Om rust te vinden lees ik over het gedrag van vloeistoffen onder bepaalde condities (turbulentie).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten