maandag 28 september 2020

Adèle Bloemendaal • 29 september 1982

Adèle Bloemendaal (1933-2017) was een Nederlandse actrice. Voor NRC Handelsblad hield ze in 1982 een 'Hollands Dagboek' bij.

Woensdag
Ik haal croissants en wat extra lekkers op de hoek, zet koffie, dek de tafel en haal het cadeau voor John te voorschijn. Ik ben net klaar als hij naar beneden komt. Onze timing is zoals gewoonlijk perfect. Wij omhelzen en ik ben even sentimenteel.
Om tien uur komen twee jongemannen praten over Lysistrata in het kader van het Holland Festival. Zij bieden mij de hoofdrol aan. Ik vraag tijd om na te denken. Het aanbod is aanlokkelijk. Ik zal andere disciplines moeten aanleren en dat staat mij wel aan. Maar heb ik tijd? Om elf uur komt de fotograaf van de NRC. Het is een uiterst aantrekkelijke speelhork en wij gaan wat lacherig aan het werk. Na tien minuten is het karwei geklaard en ik breng de jongeheer G. zijn ontbijt, Henk van der Meijden belt en offreert mij promotie voor 'Adèle's keus' in zijn televisieprogramma. Ik bel Frans en vraag zijn standpunt. Hij vraagt bedenktijd en belt mij een half uur later op met een positief antwoord. Wij kiezen een lied uit en ik maak een afspraak met Van der Meijden voor morgen.
Wij maken ons op voor de lunch in de Oesterbar, ons familierestaurant. De obers werken er al jaren en kennen John sinds zijn kleutertijd. Na de lunch met een memorabele Chablis gaat John zijn vriendin ophalen. Wij nemen afscheid van zijn vader en ik wandel via het Begijnhof naar huis. Ik schrijf tot half zeven. Ik maak wat te eten. John en zijn vriendin kijken televisie. Ik lees in bed een paar verhalen van Jan Blokker. Ik val in een coma.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten