donderdag 9 september 2021

Karen Geurtsen • 11 september 2009

Karen Geurtsen (1983) is een Nederlands journaliste, die begin 2010 opzien baarde toen bekend werd dat ze undercover bij de PVV had gewerkt. Haar dagboek uit die periode is verschenen als Undercover bij de PVV.

VRIJDAG 11 SEPTEMBER
Op initiatief van chef personeelszaken Marga lunchen alle jonge nieuwkomers vandaag gezamenlijk in het Kamerrestaurant. We bespreken onze ervaringen tot dusver. Ook de Kamerleden gaan over de tong.
"Is Sietse Fritsma pas 37? Echt waar? Zo jong en al zo goed?"
"Ja, het cv van De Roon is echt heel indrukwekkend. Wat een loopbaan heeft die man achter de rug! Toen ik dat zag voor ik op sollicitatiegesprek kwam, schrok ik wel even." "Geert is goed, hè? Als hij spreekt, is iedereen stil." "Rita vind ik ook heel goed. Hoe zij dingen weet te formuleren: super!"
Maar met dat laatste is niet iedereen het eens. Verder is GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema een 'raar wijf' en minister van Verkeer en Waterstaat Camiel Eurlings 'de enige knappe man in de regering'.
Terug op de fractie treffen we een wel erg jonge PVV er. Brinkman heeft zijn zoontje van een jaar of twee meegenomen. Het joch drentelt de hele middag over de gang. "Kom kom, nu niet al deze mooie dames lastigvallen. Daar heb je later nog tijd genoeg voor," zegt pa knipogend als zijn zoon ook even een kijkje bij ons komt nemen. De monden van mijn collega's staan zelden stil, hetgeen knap irritant is als je je op een ingewikkeld dossier probeert te concentreren. Uit arren moede stop ik de oordopjes van mijn gsm-radio in mijn oren. Het helpt maar een klein beetje.
Jolanda: "Ik vind het zó erg dat ze een pop van Geert ophangen in een boom en doen alsof het kunst is. Dat is toch helemaal niet grappig? En dan dat mes door zijn lijf!" Evelien: "Dat is een verwijzing naar de islam. Die is heel wreed. Als wij iemand vermoorden, doen we dat gewoon met gif of een pistool."
Ik vraag me af waarom we Wilders nooit zien. Ik zit hier nu twee weken, en heb hem nog niet een keer op de fractie gezien, terwijl hij toch bijna elke dag van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat present is. Wel hoor ik regelmatig dat mensen bij hem ontboden worden. Als zijn secretaresse Wendy belt, begeeft iedereen zich op een drafje naar zijn kantoor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten