dinsdag 29 augustus 2023

Sjoerd Kuyper • 1 september 2020

• Schrijver Sjoerd Kuyper (1952) schreef in tijden van corona veel brieven, en een gedeelte daarvan is nu gebundeld in We schreeuwden omhelzingen naar elkaar — in feite een coronadagboek.

Bergen, 1 september 2020
Jezus man, wat had ik de pest in, daar in Den Helder, dat heb je goed gezien. Ik heb gisteren pas naar dat filmpje durven kijken. De fijnste felicitatie die ik kreeg, was; 'en ook gefeliciteerd met de waardige wijze waarop je de tenenkrommende ongein van de CPNB hebt doorstaan.' Het filmpje viel inderdaad nogal mee.
Maar wat doen ze ons aan! Zoals jij ergens op Facebook al opmerkte: ze denken dat wij zo oud zijn als de kinderen voor wie we schrijven. Terwijl we toch echt heren van de literatuur zijn, met een pesthekel aan knallen en confetti.
Ze wisten al een maand wie de griffels kregen maar waren er niet in geslaagd om ze in die tijd te laten graveren. Als de finale van de Champions League is afgelopen, graveren ze meteen de naam van de winnaar in de beker, in tien minuten. De griffels kregen wij vorige week pas. Per posterijen. De mijne was in drie stukken gebroken tijdens het vervoer. Of tijdens het inpakken. Ik laat het zo, ik vind het wel symbolisch - Collectieve Propaganda voor het Nieuwe Bizar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten